Bibi & Billy vaccineren


En dan is het zover en mag de eerste mee naar de dierenarts. De reismand staat inmiddels op de eettafel, Bibiiii! en floep ze zit al in de mand. Tijdens de reis ging ze rustig liggen en miauwde af en toe. Aangekomen bij de dierenarts, waren we zo aan de beurt. Voor ze het wist ging de reismand al weer open, maar mevrouw bleef mooi zitten. Tot mijn verbazing blies ze niet naar de dierenarts toen deze haar aaide. Na een tijdje, zag ik dat ze nieuwsgierig was maar, er niet uit wilde. Ik heb haar er uitgetild en op de tafel gezet. Het snoepje dat ik had neergelegd, hmmm daar snuffelde ze aan, maar ze had meer belangstelling voor de omgeving. Ze ging op onderzoek uit en liep naar de weegschaal toe. Nou, dat is fijn, ze is mooi op gewicht (3,3 kilo) voor een 6-jarige poes. Het voor mij meest gevreesde moment kwam aan bod, het nakijken van het gebit. Ondanks dat ze tegen mee aan leunde en heel erg trilde, kon de dierenarts haar goed onderzoeken en zelfs rustig in haar bekje kijken (heeft het oefenen toch nog geholpen). Het enige wat ze heeft is een klein beetje aanslag, verder is ze kern gezond.
Billyyyyy! hmmm, meneer heeft geen zin om van de vensterbank boven de verwarming af te komen. Nou ja, dan pak ik 'm maar op, als beloning lag er al een snoepje in de reismand. In de auto is meneer een echte zeurpiet. Dat begint zodra de auto begint te rijden en eindigt als je stil staat, meneertje laat duidelijk weten dat hij het maar niets vindt. Ook nu waren we zo aan de beurt. Ook Billy is bevoeld en beknepen en zover als mogelijk is gezond verklaard met veel tegenstribbelen. Zijn gewicht is en blijft 5,3 kilo. Dat is netjes, gezien zijn vernauwing in de rechter longslagader.
Op naar morgen….


Comments

Jaarlijkse vaccinatie

Het is weer tijd voor de jaarlijkse vaccinatie van al onze lieve kat- en poezebeesten. Morgen gaan Bibi & Billy naar de dierenarts, de dag daarna zijn Bessy en Roos aan de beurt. We gaan omstebeurten met de dieren naar de dierenarts, zodat ze rustig blijven en wij ze afzonderlijk al onze aandacht kunnen geven. Het fijne van onze Abessijnen is dat ze niet bang zijn voor de reismand. Zodra we deze erbij pakken en in de kamer zetten (meestal een of twee dagen van te voren), willen ze er allemaal in. Daar zijn we heel blij mee. Eens kijken of ze het morgen en overmorgen ook nog prettig vinden in de reismand.

IMG_1947
Comments

Koooouuuuud

Onze lieve poezen-en kattenbende blijft met deze kou het liefst binnen. 's Ochtends als we beneden komen staan er altijd wel een of twee voor de schuifdeur. Zo van, kom op doe eens open, dan kunnen we ons territorium bekijken en besnuffelen. Maar nu met die kou, blijven ze staan dralen en na een paar seconden draaien ze zich toch maar om om binnen te blijven. Na het ochtendritueel (wat ham op smikkelen) zoeken ze allemaal een lekker plekje op. De een gaat op de vensterbank boven de verwarming liggen, de ander zoekt een plekje in de klimpaal waarbij ze heerlijk kunnen genieten van de zon. Die nog warmer is als je lekker achter het glas ligt.
Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring