February 2020

Bezoek met z'n allen aan de dierenarts

Vandaag gaan Bessy, Bibi, Billy & Roos voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie naar de dierenarts.
Maar voor het zover was, moest ik eerst een tweede reismand kopen. Het is de Curver Reismand geworden. We hebben er al een in een witte kleur en nu ook een in de kleur antraciet. Het voordeel van deze reismand is dat de bovenkant er makkelijk af kan. Waardoor, mocht dat nodig zijn, de dierenarts de poes of kat kan onderzoeken terwijl deze gewoon erin blijft zitten.
Ik haal altijd een dag van tevoren de reismand uit de schuur en zet deze in de woonkamer. Ik doe er een kleedje in waarop ze dagelijks liggen. Dit zodat ze een vertrouwd en veilig gevoel hebben als we ermee op pad gaan. Gelukkig vinden onze kat en poezen het geen probleem en zit er al direct eentje in als ik hem open heb gedaan.
Dit jaar ben ik voor het eerst sinds jaren met twee tegelijk naar de dierenarts gegaan. De eersten die meegingen waren Billy & Roos. Thuis gaf ik voor ze erin zaten wat pasta uit de tube van Prins (Play & Care), dat vinden ze allebei lekker. Daarna heb ik ze regelmatig wat gegeven, zowel in de auto voor we gingen rijden als bij de dierenarts. Hieraan kon ik zien en merken dat ze relaxed waren, zolang ze ervan eten gaat het goed.
In de kamer van de dierenarts ging het super goed. Ze lieten zich goed onderzoeken en tijdens het prikje heb ik ze afgeleid met wat pasta.
Billy & Roos zijn gezond. Het is enige is dat Billy 6 ons te zwaar is, hij moet afvallen. Op naar meer beweging voor onze lieve Billy Happy.
Het grappige vond ik het rijden in de auto met Billy & Roos. De een begon zachtjes te mauwen en de ander begon ook te mauwen. Dit ging heel zacht en lief, het leek net of ze tegen elkaar babbelden. En ik zou heel graag willen weten wat ze op de terugweg naar huis te vertellen hadden.
De thuiskomst ging ook goed, de andere twee waren in geen velden of wegen te bekennen waardoor er even geen clash was, blij mee.
Daarna waren Bessy & Bibi aan de beurt. Zij hebben geen leuke en fijne ervaringen bij de dierenarts. Gelukkig gaan ze altijd zonder problemen de reismand in. Ook hen gaf ik wat pasta, de enige die wat at was Bessy. Bibi moest er niets van weten.
In de wachtkamer ging het goed, maar helaas na een paar minuten begon Bibi te blazen. Ze is heel gevoelig voor geur, de spanning nam toe. In de spreekkamer heb ik de reismand open gemaakt. Zo kunnen ze uit zichzelf eruit komen, de enige die bleef zitten was Bessy. Dus na een tijdje heeft de dierenarts Bibi rustig benaderd en opgepakt. Ik was trots en blij, ze liet zich oppakken en onderzoeken. Al ging dit wel gepaard met veel blazen. Bij het prikje heb ik haar in de nek vast gehouden en op deze manier had ze een positieve ervaring bij de dierenarts. Echter heeft Bibi wat rood tandvlees waardoor we hebben besloten haar een gebitsreiniging te laten ondergaan en dan direct wat bloed af te nemen. Ze is de laatste tijd wat afgevallen en ik wil weten of dat door haar gebit komt of door wat anders.
Daarna was Bessy aan de beurt. Ik heb haar uit de reismand gehaald. Ze moest toen wel even rondlopen. Ook zij is gezond en bij het prikje had ik haar tegen mijn borst waardoor de dierenarts makkelijk de vaccinatie kon geven. Bessy had een heel klein beetje rood tandvlees, maar ze eet goed, zowel haar brokken als het natvoer. Ik ga het in de gaten houden.
De thuiskomst ging niet helemaal goed, voor ik het wist was Bibi uit de reismand en ja zo nieuwsgierig als ze zijn kwamen Billy & Roos kijken. Bibi vloog erop af en deelde een paar tikken uit. Gelukkig, duurt het nooit lang en gaan ze daarna allemaal hun eigen ding doen.


76D8B5CF-CA5A-4EE2-9672-BEA102F278D4_1_105_c Read Moreā€¦
Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring