Vervolg Bibi met haar rechter achterpootje

4BC93922-2DBB-4324-A5A0-44A0FABAB406
Even heerlijk bijkomen, na het bezoek aan de DA.


Onze lieve, kleine Bibi heeft pijn aan haar rechter achterpootje. Vanochtend kwam ze zoals gewoonlijk gezellig buurten op bed. Even geknuffeld, gekeken en gevoeld en ze mauwt zachtjes als ik aan haar geblesseerde pootje zit. Ook is de poot dik geworden.
Ze wil met me meelopen naar de douche en ik kijk hoe ze van het bed afkomt. Dat gaat heel langzaam en rustig, ze kijkt goed waar ze heen gaat en hoe ze eraf gaat. Ze hinkt een stukje en blijft vervolgens boven aan de trap staan en komt niet gezellig mee de douche in. Daar is ze blijven zitten tot we samen naar beneden konden.
Ze heeft helaas ervaring met een zeer pootje, een aantal jaren geleden had ze een gebroken voorpootje, die we door de specialist hebben laten zetten. Ze weet dus wat pijn inhoudt en heeft ervaring met klimmen en lopen met pijn.
Dierenarts gebeld, aangegeven wat er gebeurd zou kunnen zijn. Vanmiddag gaan we er heen, ondanks dat een DA-bezoek stress met zich mee brengt. Zelf wil ik ook graag weten of het niet gebroken is.
Gelukkig, ze heeft een kneuzing en door de val van het tafeltje op haar pootje zijn de spieren gekneusd / ontstoken. Ik was blij verrast, ze liet het voelen, kneden en rekken gelaten toe. Ze gromde wel, waarmee ze aangaf niet blij te zijn en het niet prettig te vinden. Na het onderzoek heb ik haar op de grond gezet, zodat ze even kon rondlopen en de Dierenarts een spuitje met pijnstilling klaar kon maken. Tijdens de wandeling heb ik haar even opgepakt om haar op de weegschaal te zetten, ze weegt 3,2 kilo. Het prikje met pijnstilling geven ging naar mijn verwachting heel erg goed. Ze bleef rustig en liet het gewoon gebeuren.
Vanaf morgen geven we deze kanjer een week lang, 1x per dag Meloxidyl (pijnstiller/ontstekingsremmer). Nu maar hopen dat ze als we er niet zijn geen gekke kapriolen uithaalt.

blog comments powered by Disqus

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring