Jaarlijkse Vaccinatie voor Bessy, Bibi, Billy en Roos


Het is weer zover, de jaarlijkse vaccinatie voor onze lieve, temperamentvolle Abessijnen. Het is een middag van drukte, we gaan met iedere poes en kat apart naar de Dierenkliniek. Dit om zo min mogelijk stress te creëren.
Het begon met de reismand, bij de dames ging het goed. De enige die er dit keer niets van moest hebben was Billy. Geen idee, waarom. Echter toen hij aan de beurt was wilde hij absoluut de reismand niet in. En een stevige kater verzet zich met alles wat ie in zich heeft. Alle poten en nagels gaan wijd uit, nou probeer hem dan maar eens erin te krijgen. Na wat gestruggel is het gelukt en zat hij er veilig in. Dat wordt de komende maanden trainen met onze lieve Billy.
Ze zijn allemaal weer bekeken, beknepen, gewogen en gevaccineerd. De drie oudsten hadden allemaal wat tandsteen, bij de een was het iets erger en was het een beetje rood. We houden het in de gaten door ze af en toe in de bek te kijken en door op te letten of ze wel goed blijven eten.
Bessy wilde zoals gebruikelijk weer in me kruipen tijdens het onderzoek en het vaccineren.
Bibi was de rustheid zelve en kon heel snel weer fijn uit zichzelf de reismand in.
Billy is iets te zwaar, maar zo lang hij zo blijft vinden we dat prima. Het vaccineren ging niet in een keer goed bij hem, hij verzette zich dan ook met zijn hele lichaam. Ik ben weer een paar krabben rijker. Hij probeerde zelfs mijn hand te pakken met zijn bek, ik schrok daarvan, maar het is ons gelukt en de tweede keer prikken was meneer zo klaar. Hij had zijn dag niet blijkbaar. Ook na het onderzoek en de vaccinatie wilde hij absoluut niet in de reismand, dankzij de dierenarts is het gelukt en kon ik ook met hem weer gezellig in de auto naar huis.
Onze lieve kleine Roos was de laatste van het stel. Ze was voorbeeldig en dan ben je blij dat je hebt besloten om met ieder van hun apart te gaan.
Als ze dit jaar verder geen gekke kapriolen uithalen blijft het bij dit bezoek aan de dierenkliniek. Op naar volgend jaar….

IMG_2354
Bibi, Bessy & Billy
blog comments powered by Disqus

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring