Opendag bij DA-combinatie Staphorst-IJhorst-Rouveen

A088010D-73D2-4DEC-9AF1-F72357828D78_1_105_c

Voor het eerst op een opendag bij een dierenarts (Dierenartsencombinatie Staphorst-IJhorst-Rouveen) gestaan. Deze dag was bedoeld om het nieuwe pand "Achterhoeve" achter het praktijkpand feestelijk te openen. Het is een multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden voor verschillende dingen, zoals een hondendouche, een trimster, een dierfysiotherapeut, lezingen en vergaderingen. Er waren verschillende leuke bezigheden, te weten: een baan waar je mee kon doen aan een wedstrijd met je hond, een dogwash, een rondleiding door het praktijkpand en het nieuwe pand. In het nieuwe pand mocht ik staan, met mijn banner en een tafel waarop ik allemaal leuke informatie had liggen over de kat. Voor de kinderen (en ouders) had ik een kat neergezet waarbij ze de ingewanden erin konden doen. Daarnaast had ik een foto van de ingewanden met wat informatie erover erbij gelegd, zodat ze konden kijken of ze het goed hadden. De hele dag door heb ik een filmpje laten lopen over kattengedrag. Ik heb leuke vragen mogen en kunnen beantwoorden over het gedrag van de kat, zoals een kat erbij ja/nee, onzindelijkheid en een aantal vragen over angst en/of agressie.
Het was een leuke, gezellige en geslaagde dag.

Comments

Kattencampus 2020

Een leuke dag vandaag, ik ga naar de Kattencampus waar ik weer kennis op doe over onze lieve kattenbeesten.
Het onderwerp is de relatie tussen Voeding & Gedrag. De eerste lezing werd gegeven door Arianne Liefrink en betrof; de invloed van het microbioom en insuline op het gedrag van de kat. En Dr. Sarah Ellis, zij had het over The Psychology of Feeding Cats.
Wat is het toch belangrijk om te kijken wat en hoe veel je kat eet en drinkt. De meeste katten laten niet zien hoe ze zich voelen en wij als eigenaren komen er vaak te laat achter dat je kat iets onder leden heeft.
Het uit zich wel in het gedrag van je kat, maar hiervoor moet je heel goed weten wat de routine van je kat is. Wanneer en hoeveel hij eet en drinkt, wanneer hij speelt en slaapt, verstopt hij zich vaker, hoe is zijn ontlasting, plast hij meer of minder. Zo maar een paar dingen waar je op kunt letten bij je kat. Komt daar verandering in dan is het noodzaak het een paar dagen goed in de gaten te houden. Mocht het niet goed gaan met je kat, dan kun je dit soort informatie vertellen aan je dierenarts. Het helpt deze om een goede en juiste diagnose te stellen.IMG_1045

IMG_1047

Comments

Gastlessen Landstede

Vorige week maandag en vandaag voor het tweede jaar gastlessen bij Landstede in Raalte gegeven. Leuke enthousiaste studenten (paraveterinairs) en een fijne interactie. De eerste gastles ging over Normaal Kattengedrag & Kattentaal, de tweede ging over Gedragstherapie & de Kat in de Dierenartsenpraktijk. Een aantal onderwerpen van deze dagen waren; zintuigen, communicatie, stress, voorkomen probleemgedrag en gedragsadvies. Samen met de lesstof van school kunnen ze eind oktober het geleerde in de praktijk brengen als ze stage gaan lopen.48838852-8046-47FC-827E-682FB30222AA_1_105_c

Comments

Rondje Dierenartsen / klinieken


Vandaag bij zes dierenartsenpraktijken / klinieken in Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug & Ommen op bezoek geweest om gedragstherapie voor de kat onder de aandacht te brengen. Leuke gesprekken gehad met de assistentes, de folders en mijn visitekaartje(s) afgegeven.
Inmiddels zijn we een week verder en het goede en leuke is dat er al klanten worden doorverwezen met vragen over het gedrag van hun kat(ten).
Super blij mee.

Over een paar weken ga ik weer een aantal praktijken bezoeken om gedragstherapie voor de kat onder de aandacht te brengen. Dan ga ik naar Heino en ook zij verwijzen inmiddels klanten door!

Heeft u vragen over het gedrag van uw kat(ten) neem dan gerust contact met me op
www.rosemallow.nl.


IMG_2371
Comments

Lezing over de oudere kat

Vandaag samen met Willeke (da) van dierenartsencombinatie Staphorst-IJhorst-Rouveen een leuke, gezellige en leerzame lezing gegeven over kattengedrag en in het bijzonder; de oudere kat. Er was een mooie opkomst en er waren leuke en goede vragen over het gedrag van de (oudere) kat.
Na afloop met een aantal eigenaren nog even wat dieper ingegaan op vragen van de baasjes over hun kat.16f424e8-20f8-42bd-a849-2bc4dc448caa

f05db147-81bc-42ae-8e85-42fec1dd79a1

Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring