September 2016

Schuwe katten / Mooie verwelkoming

Vandaag bezorgden een paar oppaskatten mij een heel mooie verrassing. Het is de tweede keer dat ik op deze kanjers mag passen. Inmiddels zijn we een week verder en ik zag iedere dag een verbetering, waar ik heel blij mee ben. De eerste dag kwamen ze allemaal even beneden buurten in de woonkamer, maar vertrokken na een paar minuten weer naar boven. De tweede dag kwamen ze niet beneden, maar vanaf de derde dag zag ik bij iedere poes of kat een kleine verandering in houding en gedrag. En nu als grote verrassing kwamen ze me alledrie tegemoet lopen vanaf de trap terwijl ik binnenkwam en bleven gezellig bij me in de buurt liggen of rondscharrelen. Een mooier en warmer welkom kan ik me niet wensen. Bij een schuwe kat, gebruik je je stem door rustig tegen de katten te babbelen. Hiermee creëer je vertrouwen. Zorg voor een positieve bekrachtiging door de kat eten te geven en bij ze in de buurt te blijven. Stap voor stap kun je nu de afstand tot de kat verkleinen.
Comments

Vachtverzorging

Sommige katten vinden het heerlijk als je ze meehelpt met de vachtverzorging. Vandaag heb ik een mooie zwarte poes geholpen met de verzorging van haar vacht. Ze heeft een bijzondere vacht, waar heel veel haar vanaf komt. Dat zie je aan de plukken die door het hele huis heen liggen. Vandaag dus maar even de tijd genomen om haar te kammen. Gelukkig vindt ze dat prettig en na haar rug en poten te hebben gedaan, mocht ik van haar haar buikje even onder handen nemen. Dat mag ik zowel doen als ze staat of als ze helemaal uitgerekt op haar rug ligt. Dat vindt ik altijd spannend, want als ze het niet willen of er ineens genoeg van krijgen, dan liggen ze in de ideale aanvalshouding. Maar wat als ze niet gekamd willen worden. Zorg voor een kam of borstel waar ze lekker in kunnen bijten, beter dan in je eigen vingers. Geef ze een positieve beleving, dus een snoepje of wat lekkers tijdens het kammen. Begin er al vroeg mee, wacht niet tot de poes ouder is en het klitten is begonnen. Als het nu echt niet lukt zijn er ook nog gespecialiseerde trimsalons.

Comments

Een vriendelijke knipoog

De site is online, vandaag en spannend moment. De oude website wordt vervangen en de nieuwsbrief gaat er uit. Altijd weer een leuk moment. Tijd om ook de blog te vullen. Vandaag de eerste, ik heb besloten korte blogs te schrijven. Zogezegd een soort uitgebreide tweets Happy Ik schrijf twee blogs, één over de avonturen van onze eigen Clan en één over kattengedrag. Bessy, onze oma poes knipoogde mij met beide ogen langzaam toe en dit voelde ook direct als een bevestiging. Een poes die even langzaam zijn ogen dichtknijpt is een positief teken. Probeer het zelf maar eens richting je eigen kat, het stelt de kat gerust. Wellicht probeerde Bessy dit ook met mij te doen, lief hé.
Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring