Verbouwing van het buiten speelparadijs van de katten en de baasjes


IMG_0674

De achtertuin ondergaat een verandering, de klimboom met uitkijk platform gaat eruit. Daarvoor in de plaats komt een prieel met buitenkeuken. De katten blijven binnen zo lang er mannen bezig zijn in de tuin, daarna gaan wij de tuin in om alles zo neer te zetten dat de katten er weer in kunnen zonder dat ze over de schutting heen springen. Leuk, om te zien dat de katten alles in de gaten houden van achter de ramen. Even later zitten ze voor de schuifpui, zo enthousiast zijn ze om alles te kunnen bekijken, te besnuffelen, lekker te graven in het zand en de rest…. Zelfs in de regen blijven ze nog buiten, totdat ze alles naar hun zin hebben onderzocht. Een zeg maar uurtje later druppelen ze een voor een binnen, zoeken een slaapplekje binnen. Nou, das ook weer eens wat anders, die zien we de komende uren niet meer terug. Ze gaan heerlijk slapen en dromen van alles wat ze hebben meegemaakt vanmiddag Happy.

Comments

Jaarlijkse Vaccinatie voor Bessy, Bibi, Billy en Roos


Het is weer zover, de jaarlijkse vaccinatie voor onze lieve, temperamentvolle Abessijnen. Het is een middag van drukte, we gaan met iedere poes en kat apart naar de Dierenkliniek. Dit om zo min mogelijk stress te creëren.
Het begon met de reismand, bij de dames ging het goed. De enige die er dit keer niets van moest hebben was Billy. Geen idee, waarom. Echter toen hij aan de beurt was wilde hij absoluut de reismand niet in. En een stevige kater verzet zich met alles wat ie in zich heeft. Alle poten en nagels gaan wijd uit, nou probeer hem dan maar eens erin te krijgen. Na wat gestruggel is het gelukt en zat hij er veilig in. Dat wordt de komende maanden trainen met onze lieve Billy.
Ze zijn allemaal weer bekeken, beknepen, gewogen en gevaccineerd. De drie oudsten hadden allemaal wat tandsteen, bij de een was het iets erger en was het een beetje rood. We houden het in de gaten door ze af en toe in de bek te kijken en door op te letten of ze wel goed blijven eten.
Bessy wilde zoals gebruikelijk weer in me kruipen tijdens het onderzoek en het vaccineren.
Bibi was de rustheid zelve en kon heel snel weer fijn uit zichzelf de reismand in.
Billy is iets te zwaar, maar zo lang hij zo blijft vinden we dat prima. Het vaccineren ging niet in een keer goed bij hem, hij verzette zich dan ook met zijn hele lichaam. Ik ben weer een paar krabben rijker. Hij probeerde zelfs mijn hand te pakken met zijn bek, ik schrok daarvan, maar het is ons gelukt en de tweede keer prikken was meneer zo klaar. Hij had zijn dag niet blijkbaar. Ook na het onderzoek en de vaccinatie wilde hij absoluut niet in de reismand, dankzij de dierenarts is het gelukt en kon ik ook met hem weer gezellig in de auto naar huis.
Onze lieve kleine Roos was de laatste van het stel. Ze was voorbeeldig en dan ben je blij dat je hebt besloten om met ieder van hun apart te gaan.
Als ze dit jaar verder geen gekke kapriolen uithalen blijft het bij dit bezoek aan de dierenkliniek. Op naar volgend jaar….

IMG_2354
Bibi, Bessy & Billy
Comments

Vervolg Bibi met haar rechter achterpootje

4BC93922-2DBB-4324-A5A0-44A0FABAB406
Even heerlijk bijkomen, na het bezoek aan de DA.


Onze lieve, kleine Bibi heeft pijn aan haar rechter achterpootje. Vanochtend kwam ze zoals gewoonlijk gezellig buurten op bed. Even geknuffeld, gekeken en gevoeld en ze mauwt zachtjes als ik aan haar geblesseerde pootje zit. Ook is de poot dik geworden.
Ze wil met me meelopen naar de douche en ik kijk hoe ze van het bed afkomt. Dat gaat heel langzaam en rustig, ze kijkt goed waar ze heen gaat en hoe ze eraf gaat. Ze hinkt een stukje en blijft vervolgens boven aan de trap staan en komt niet gezellig mee de douche in. Daar is ze blijven zitten tot we samen naar beneden konden.
Ze heeft helaas ervaring met een zeer pootje, een aantal jaren geleden had ze een gebroken voorpootje, die we door de specialist hebben laten zetten. Ze weet dus wat pijn inhoudt en heeft ervaring met klimmen en lopen met pijn.
Dierenarts gebeld, aangegeven wat er gebeurd zou kunnen zijn. Vanmiddag gaan we er heen, ondanks dat een DA-bezoek stress met zich mee brengt. Zelf wil ik ook graag weten of het niet gebroken is.
Gelukkig, ze heeft een kneuzing en door de val van het tafeltje op haar pootje zijn de spieren gekneusd / ontstoken. Ik was blij verrast, ze liet het voelen, kneden en rekken gelaten toe. Ze gromde wel, waarmee ze aangaf niet blij te zijn en het niet prettig te vinden. Na het onderzoek heb ik haar op de grond gezet, zodat ze even kon rondlopen en de Dierenarts een spuitje met pijnstilling klaar kon maken. Tijdens de wandeling heb ik haar even opgepakt om haar op de weegschaal te zetten, ze weegt 3,2 kilo. Het prikje met pijnstilling geven ging naar mijn verwachting heel erg goed. Ze bleef rustig en liet het gewoon gebeuren.
Vanaf morgen geven we deze kanjer een week lang, 1x per dag Meloxidyl (pijnstiller/ontstekingsremmer). Nu maar hopen dat ze als we er niet zijn geen gekke kapriolen uithaalt.

Comments

Bibi en haar rechter achterpootje

Ineens hoor je iets vallen. Je kijkt om je heen, ziet niets. Loopt naar buiten, ja daar ligt het muurtafeltje op de grond. Ooh, ooh, er zit wat haar aan, het is dus blijkbaar op een van de poezen of kater gevallen. Wie zie ik allemaal. Bessy was binnen toen ik iets hoorde. Roos loopt verderop in de tuin, Billy komt op z'n dooie gemakkie aanlopen. De enige die dan overblijft is onze brokkenpiloot Bibi. Ja hoor, mevrouw zit helemaal in elkaar gedoken. Ik loop naar haar toe, gelukkig blijft ze zitten. Ik aai haar en ze laat zien dat ze last heeft van haar rechter achterpootje. Ze houdt hem gebogen en dicht tegen zich aan. Hmmm, niet blij mee. Gelukkig mag ik heel voorzichtig voelen en voel niets bijzonders. Ik besluit het even aan te zien, zodat ik kan zien hoe ze loopt. Ze loopt mank en probeert gebruik te maken van haar pootje. We houden haar in de gaten en kijken het vanavond even aan.
Comments

Oma Bessy & kleindochter Roos

Oma Bessy is aan de beurt, ze zit al in de mand voor je het weet. Op de heen weg ging ze rustig liggen. Dit keer duurde het iets langer voor we aan de beurt waren. Hmmm, er is voor ons een bange poes bij de dierenarts geweest. En dat was te merken aan Bessy, normaal is ze niet bij de baasjes weg te krijgen. Nu, echter blies ze en liep ze onrustig de kamer door. Wel blij, dat ze op de weegschaal ging staan. Ze is mooi op gewicht 3,8 kilo, alhoewel als ik het boekje nakijk vindt de dierenarts haar wat mollig. Na behoorlijk wat tegenstribbelen is het onderzoek en de vaccinatie gelukt. Op de terugweg zat Bessy gezellig tegen me aan te babbelen, blij dat we huiswaarts gingen.
Als laatste is onze kleine dreumes aan de beurt. Nadat ze uit haar mandje is gehaald, drentelt ze vrolijk door de kamer en geeft aan alles waar ze langs loopt haar geur af. De dierenarts is daar blij mee, zo wordt de geur van de angstige poes vervangen door een aangename geur voor andere katten en poezen. Haar even opgepakt om op de weegschaal te zetten, ze is 3,4 kilo, mooi op gewicht. Het onderzoek zelf gaat soepel en makkelijk tot ze de vaccinatie krijgt. Ze voelt de prik en probeert zich los te wurmen, gelukkig gaat het helemaal goed en kunnen ook wij weer op huis aan.
Nu zonder kleerscheuren op naar volgend jaar wat de kat en poezen betreft.
Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring